Opties

Klik links bovenaan op Home/de bedrijfsnaam en selecteer Opties om de opties te raadplegen en te wijzigen.

Tabkaart Algemeen

Hier kunt u de werktaal van het programma selecteren.

Tabkaart Gegevens

Bij Gegevenspad kunt u aanduiden waar u uw bestanden wenst op te slaan.

Tabkaart Jaarrekeningen

Enkel nog relevant voor gebruiks van de oude software 'First Jaarrekeningen'.

Sedert versie 22.10 wordt First Jaarrekenignen aangeboden als een volwaardige module binnen First Software en heeft deze link geen relevantie meer.

First Software heeft deze informatie nodig om de export van de proef- en saldibalans vanuit de dossiers van First Software naar First Jaarrekeningen correct te laten verlopen. Om het First Jaarrekeningen installatiepad correct in te stellen, gaat u als volgt werkt:

1. Klik op  achter First Installatiepad.
  2. Het pad dient naar de First Jaarrekeningen-map te verwijzen waarin het bestand first.exe zich bevindt. Klik op Map Selecteren wanneer u de juiste map geselecteerd hebt. (Standaard staat deze onder C:\Program Files\Intersentia\First)

Tabkaart Companyweb

Om deze functionaliteit te gebruiken moet u contact opnemen met Companyweb om dit beschikbaar te stellen.

Als u een abonnement heeft op Companyweb, kunt u bij het aanmaken van een dossier alle bedrijfsinformatie ophalen vanuit Companyweb. Om verbinding te kunnen maken, kunt u hier uw login en paswoord invullen.

Tabkaart First Belastingaangiften

Deze tabkaart is enkel beschikbaar voor abonnees op First Belastingaangiften.

Hier kunt u aanduiden of First Belastingaangiften bij het afdrukken van een aangifte en bij het aanmaken van het Biztax-bestand een controlegetal moet berekenen. Dit controlegetal laat u toe om te controleren of er geen verschillen zijn tussen de afgedrukte aangifte en het bestand dat uiteindelijk ingediend wordt.

Daarnaast kunt u ook kiezen om naast de verschillende codes in de aangifen een link naar Taxwin, een online database voor tax en accounting, zichtbaar te maken.

Tot slot kunt u ervoor opteren om standaard alle titels toe te klappen van het aangifteformulier.