XBRL-fiches

In First Software komt u op verschillende plaatsten lijsten tegen waaruit u een keuze kan maken (postcode, rechtsvorm, land). Deze lijsten worden uit het technische protocol van de FOD Financiën gehaald; het is dus mogelijk dat u de gewenste keuze niet terugvindt in deze lijst. Indien dit het geval is, kunt u deze optie zelf aanmaken. Hiervoor gaat u als volgt te werk:

1. Klik links bovenaan in de balk op de bedrijfsnaam/Home en selecteer XBRL-fiches.
  2. Er zijn lijsten die gebruikt worden door de FOD Financiën (Belastingaangiften) en de NBB (Jaarrekening), kies welke u wilt wijzigen. U komt in de lijst van alle beschikbare landen/... terecht. U kunt geen bestaande landen wijzigen of verwijderen.
  3. Klik op  om een nieuw land aan te maken. U krijgt het volgende scherm:

4. Geef een code en een omschrijving in en klik op Opslaan. Het aangemaakte land komt bij in de lijst te staan en zal in First Software beschikbaar zijn.
  5. Een aangemaakt land kunt u steeds wijzigen via . U kunt dit verwijderen via .
  6. Om postcodes en/of rechtsvormen aan te maken, gaat u op dezelfde manier te werk. Klik midden bovenaan de balk op XBRL-fiches. U kunt dan omschakelen naar de lijst van postcodes of van rechtsvormen.