Release notes 2.3.0

Definitieve versie voor aanslagjaar 2016

Met deze versie kunt u Biztax-bestanden aanmaken die u kunt indienen bij de FOD Financiën.

Wijzigingen aan de aangifte in de vennootschapsbelasting en aan de aangifte in de belasting van niet-inwoners (vennootschappen, verenigingen, ...) aanslagjaar 2016

1. De voorzieningen gevormd in uitvoering van aanvullende individuele pensioentoezeggingen (1533: VENB / BNI) blijven bestaan. U moet die invullen in geval gekozen is voor spreiding van de aanslag en wegens afwezigheid van een aanslagjaar 2013, 2014 of 2015 niet kon voldaan worden.
  2. Op formulier 275C is een extra code 8076 toegevoegd: "Vermindering ten name van kredietinstellingen en verzekeringsondernemingen".
  3. Op formulier 275A is de lijn "Aan de "bijzondere" liquidatiereserve toegewezen bedrag" toegevoegd. Die wordt mee opgeteld in het totaal van "Over te dragen saldi".
  4. Op formulier 275U worden volgende kolommen toegevoegd op beide delen (niet opteren voor en wel opteren voor belastingkrediet voor onderzoek en ontwikkeling):
    - Nieuwe vaste activa die rechtstreeks verband houden met de werkelijk uitgeoefende economische werkzaamheid (verkregen vanaf 1.1.2016);
    - Digitale vaste activa voor betalings-, facturerings- en beveiligingssystemen;
    - Productiemiddelen van hoogtechnologische producten.

Wijzigingen aan de aangifte in de rechtspersonenbelasting aanslagjaar 2016

Er is achteraan in de aangifte een vak toegevoegd waarin u meer informatie kunt ingeven over "juridische constructies".

Andere wijzigingen

NummerOmschrijving
TM-3018Het is mogelijk om de aangifte en de berekening samen in één pdf-bestand af te drukken.
TM-2820

U kunt instellen dat een controlegetal afgedrukt wordt onderaan op de aangifte. Als u bij het aanmaken van een Biztax-bestand hetzelfde controlegetal krijgt, kunt u zeker zijn dat er tussen het afdrukken en aanmaken van het Biztax-bestand niets gewijzigd is.

U kunt dit controlegetal aanzetten via het menu Home>Opties, tabkaart First Belastingaangiften.

TM-1906Er zijn op het scherm en de afdruk extra kolomtotalen gemaakt op formulieren 204.3 en 328K.

Vanaf deze versie is het mogelijk om onze hulp online te raadplegen. Als u op een scherm het icoontje aanklikt, kunt u onmiddellijk de informatie over dit scherm terugvinden.

U kunt de algemene hulp ook oproepen via Home>Info. Klik daar op Documentatiecentrum.