Fiscale Boekingen

Via deze functionaliteit kunt u boekingen ingeven waarmee rekening wordt gehouden bij het aanmaken van fiscale aangiften via FB, maar die geen directe impact hebben op de proef- en saldibalans; met deze boekingen worden er dus geen gegevens gewijzigd in de proef- en saldibalans.

1. Klik bovenaan op  om een nieuwe boeking in te voegen. U krijgt het volgende scherm:

2. Uw boekingen worden automatisch genummerd.
  3. Via  kunt u een nieuwe lijn aan de boeking toevoegen.
  4. Via  kunt een bijlage toevoegen aan de boeking.
  5. U kunt een omschrijving voor de boeking ingeven in vier verschillende talen.
  6. Onderaan kunt u de boeking ingeven. U kunt zowel boeken op kantoorrekening als op dossierrekening. Als er geen dossierrekening beschikbaar is voor de kantoorrekening, zal er standaard op de systeemdossierrekening geboekt worden. Wanneer u een code begint te typen, zal First Manager automatisch voorstellen wat er beschikbaar is.
  7. Achteraan kunt u commentaar ingeven in de vier verschillende talen.
  8. U kunt ook een bijlage toevoegen per boekingslijn.
  9. Wanneer u klaar bent met een boeking, klikt u op Opslaan. Indien debet niet gelijk is aan credit, krijgt u het volgende scherm:

10. U kunt kiezen om door te gaan of om de boeking alsnog te wijzigen. Wanneer een boeking niet in evenwicht is, zal deze in het rood gemarkeerd worden op het overzichtsscherm.

11. In het overzichtsscherm kunt u ook de boekingen van volgorde veranderen. Klik in de lijn van een boeking op om de boeking een niveau naar boven te zetten.
  12. Tot slot kunt u een boeking verwijderen via .
  13. In de aangifte zelf kunt u op verschillende plaatsen Fiscale boekingen toevoegen. Zo kunt u bij het /wiki/spaces/HFSN/pages/112066574, /wiki/spaces/HFSN/pages/111673829 en bij het tabblad First Flow in de eigenschappen van de aangifte  een fiscale boeking toevoegen met het plus icoontje.